Billiga varselshorts online

Ta del av tips på återförsäljare som säljer billiga varselshorts online från olika varumärken. Läs även mer om de säkerhetskrav som finns för varselshorts, och vad fluorescerande och reflekterande material innebär.

Köp praktiska varselshorts för dam & herr

Varselshorts används i en rad olika yrken och har många praktiska funktioner som underlättar i arbetet. Nedan får du tips på onlinebutiker som säljer varselshorts för dam och herr. Beroende på återförsäljare kan du även välja tryckta shorts av olika typer, såsom broderat eller screentryck.

Wexman

Hitta fina och praktiska varselshorts hos Wexman. Här finner du flera modeller till konkurrenskraftiga priser. Wexmans varselshorts är tåliga och har flera praktiska fickor. Dessutom är de designade för bekvämlighet med stretchig midja. Köper du ett större antal shorts vid ett och samma tillfälle blir styckpriset lägre. Wexmans varselshorts High-Vis Pro är certifierade enligt gängse säkerhetsstandard som klass 2, vilket innebär att de har stora reflexer av hög kvalitet och ger en god allmän synlighet för att garantera din och andras säkerhet på arbetet.

Kom till Wexman

Mercus Yrkeskläder

Mercus Yrkeskläder säljer varselshorts i flera olika modeller i färgerna gul, orange och röd. Beroende på behoven hos just din arbetsplats kan du köpa varselshorts med spikfickor, mjuka varselshorts, vattenavvisande eller snabbtorkande varselshorts med mer. Mercus Yrkeskläder säljer modeller från de ledande märkena inom arbetskläder och förutom webbutiken så finns fysiska butiker i Göteborg, Malmö, Linköping, Jönköping, Helsingborg, Kungälv och Kungsbacka. Du kan få varselshorts tryckta med ditt företags logga både online och direkt vid köp i butik.

Kom till Mercus Yrkeskläder

Knegarn’s

Hos Knegarn’s finner du varselshorts med eller utan stretch och spikfickor. På vissa av deras modeller kan du lägga till eget tryck eller en text för en extra kostnad. Knegarn’s har både vanliga varselshorts och varselbyxor i en något längre modell, så kallade piratbyxor. Flera av byxmodellerna finns som särskild damvariant. Varselshorts och -piratbyxor hos Knegarn’s är certifierade enligt EN ISO 20471 och finns i klass 1 och 2 beroende på hur hög synlighet din arbetsplats fordrar.

Kom till Knegarn’s

Varselshorts – Säkerhetskrav

För varselshorts, liksom för andra arbetskläder, finns det stränga säkerhetskrav som måste följas. Nedan beskriver vi de viktigaste kraven när det kommer till varselshorts: fluorescerande samt reflekterande ytor, och de regler som gäller för respektive material.

Fluorescerande material

Varselkläder ska enligt säkerhetskraven innehålla fluorescerande material på delar av eller hela plagget för att öka synligheten under arbetet. Beroende på om plagget är av säkerhetsklass 1, 2 eller 3 krävs att olika stor yta av plagget är fluorescerande. Det fluorescerande materialet är oftast gult eller orange men förekommer även i andra färger.

Reflekterande material

Reflekterande material, i form av reflexer, ska finnas på alla varselkläder för att de ska nå upp till säkerhetskraven. Enligt etablerad standard måste reflexerna täcka en tillräckligt stor yta av plagget, exakt mått beror på om plagget ska klassas som klass 1, 2 eller 3. Reflexerna måste även hålla god kvalitet och finnas på alla sidor om plagget. Vill du få mer information och fakta kring reflexer och hur de ska användas? Läs mer hos NTF.