Kläder med eget tryck

Kläder är bland de vanligaste trycksakerna och ses ofta i allt från reklamsyfte till personligt designade plagg. Tryck på kläder kan göras med olika metoder med olika beständighet beroende på material och teknik.

Arbetskläder med tryck

Oavsett bransch är någon typ av yrkeskläder vanligt, och att förse kläderna med företagets logga är ett självklart och effektivt sätt att skapa synlighet för ditt varumärke. Det finns många aktörer som erbjuder arbetskläder med tryck – här tipsar vi om två:

M.E Produkter – arbetskläder med tryck för alla yrken

Oavsett vilken typ av arbetskläder med tryck du letar efter kan en leverantör som M.E Produkter hjälpa dig. Här finns allt från varselkläder, kökskläder och jackor, till skyddsskor, overaller och uniformer. Oavsett om du behöver inomhustofflor med en logga på, eller en hel uppsättning hantverkskläder med firmanamnet på ryggen, hittar du arbetskläderna hos M.E Produkter.

Wexman – arbetskläder online

Wexman är specialister på arbetskläder för bygg- och hantverksyrken. Här kan du hitta arbetskläder online med eller utan tryck – Wexman erbjuder tryck av hög kvalitet genom brodyr, transfertryck eller screentryck beroende på dina behov och förutsättningar. En broderad företagslogga på kepsen eller jackan ger bra reklam och mer personliga yrkeskläder. Letar du efter arbetskläder online i hög kvalitet är Wexman ett tryggt val.

Designa egen t-shirt

Om du vill ha kontroll över resultatet och enkelt kunna välja placering och motiv på ditt tryck, finns det flera tjänster med smidiga designverktyg som gör processen enkel. Rita själv upp din design och lägg till texter och effekter, och välj plagg och leveranssätt. Hos aktörer som Spreadshirt och Netshirt finns sådana lättanvända designverktyg, där du kan ladda upp egna bilder och hela tiden se slutresultatet i webbläsaren. Testa dig fram med färdiga motiv och designer, eller skriv en egen text under din egen logga.

Tryck själv på kläder

Transferpapper

Om du vill prova på att själv trycka motiv på ett plagg finns det speciella transferpapper som kan användas i en vanlig skrivare. Trycket fästs sedan på plagget med ett strykjärn. Metoden är billig och enkel, men ger inte ett särskilt beständigt resultat, som slits i tvätten ganska fort. Det är dock ett smidigt alternativ för engångstryck. Transferpapper kan du köpa hos många återförsäljare, som inkClub. Olika papper passar olika färger på materialet, så se till att välja rätt papperstyp.

Screentryck hemma

En lite mer hantverksmässig hemmavariant än transferpapper är att själv trycka med screentryck hemma. Detta kräver lite mer material och kunskap, men är långt ifrån omöjligt. Alla verktyg och tillbehör du behöver hittar du hos konstnärs- och hobbyaffärer. Där hittar du färdiga screentryck-set, schablonpapper och ramar för screentryck. Lär dig hur screentryck hemma går till i den här videon från GrafikensHus: