Reklamprodukter med tryck

Vill du marknadsföra dig med hjälp av reklamprodukter med tryck som representerar ditt företag? Här får du tips och idéer som kan hjälpa dig att satsa på rätt produkt. Är du redo att beställa kan vi rekommendera reklamprodukter från M.E Produkter som har ett både brett och djupt sortiment. Här handlar du enkelt direkt i webbshoppen och får rådgivning kring tryck och broderi. Du får alltid ett korrektur att godkänna innan dina reklamprodukter med tryck går i produktion, vilket bäddar för ett tryggt köp.

Så väljer du rätt produkt och tryck

När du ska välja ut en viss reklamprodukt med tryck är det vanligt att direkt bestämma sig för något vanligt, exempelvis pennor med företagets logotyp. Det kan så klart vara den perfekta produkten, men det finns så många andra idéer som kan ge större effekt på profileringen i ditt specifika fall. Här är några frågor att fundera på innan du lägger en order på reklamprodukter med tryck.

1

Hur vill du framställa ditt varumärke?

Beroende på vilken bransch du är i och vilket budskap du vill förmedla kan du välja att köpa och ge bort reklamprodukter som är roliga, praktiska, klassiska eller innovativa. Fundera på i vilket sammanhang dina kunder skulle kunna ha nytta av din profilerade gåva

 • Arbetar de inomhus eller utomhus?
 • Äter de på restaurang eller i lunchrum?
 • Har de många eller få lugna timmar?

När du vet hur dina kunders vardag ser ut kan du dra slutsatser om vilken typ av reklamprodukt de faktiskt skulle använda på jobbet.

Roliga

Roliga reklamprodukter passar utmärkt för dig som har en nära relation med dina kunder. Humor står ut och bidrar till att potentiella kunder lägger märke till dig. När du känner dina kunder väl vet du vilken typ av pryl och vilket budskap de tycker är kul så att du kan undvika att något misstolkas.

Exempel på roliga produkter:

 • Frisbee med högtalare
 • Ölväska i skinn
 • Brädspel

Praktiska

Praktiska reklamprodukter är perfekta som gåvor då de kommer till användning i vardagen. De passar varumärken som vill profilera sig som praktiska, händiga och hjälpsamma. Tänk på någonting du själv använder varje dag, eller kanske något du saknat på jobbet och planerar att köpa in till ditt eget företag.

Exempel på praktiska produkter:

 • Nyckelring
 • Lunchväska med kylfunktion
 • Första hjälpen kit i vattentät väska

Klassiska

Klassiska reklamprodukter passar dig som vill förmedla trovärdighet, erfarenhet och kunskap med ditt varumärke. Dessa produkter är också praktiska, men gärna lite mer exklusiva. De klassiska produkterna är för branscher där kvalitet betyder extra mycket.

Exempel på klassiska produkter:

 • Reservoarpennor
 • Brevöppnare
 • Paraplyer

Innovativa

Innovativa reklamprodukter förmedlar att ditt företag ligger i framkant och står för nya teknologier och smarta lösningar. Det här är produkter som är praktiska men med en twist. Personen som tar emot gåvan ska bli glatt överraskad och produkten får gärna lösa ett problem.

Exempel på innovativa produkter:

 • Nyckelring med hitta-mig funktion
 • Multiverktyg med ficklampa
 • Flytande högtalare till båt eller pool
2

Lyxiga eller billiga reklamprodukter?

Billiga reklamprodukter passar dig som är osäker på exakt vilka som ingår i din målgrupp. När du vill nå ut till så många som möjligt är det lämpligt att satsa på en billigare produkt. Välj enligt någon av kategorierna ovan och köp på dig ett stort antal billiga reklamprodukter så kan du dela ut till alla du tror kan tänkas anlita ditt företag.

Lyxiga reklamprodukter passar dig som har få kunder som genererar stora intäkter. Exklusiva gåvor kan få kunderna att känna sig mer uppskattade och kan eventuellt även bidra till att de pratar väl om ditt företag bland andra i samma bransch. Det kan till och med vara så att befintliga kunder förväntar sig något extra fint från dig eftersom de spenderar stora summor på dina tjänster eller produkter.

Tänk på att du kan behöva skatta om du kommer upp i stora summor. Läs mer om reklamskatt på Skatteverket.se.