Varselvästar med tryck

Är du på jakt efter varselvästar med tryck? Här hittar du massor av praktiska modeller som passar för flera olika yrken. Att köpa varselvästar online är både tids- och kostnadseffektivt, och du slipper leta runt i butiker. Ta del av fyra tips på återförsäljare, där du enkelt och smidigt kan klicka hem en beställning. Ta även del av vanliga frågor och svar kring varselvästar.

Varselväst för ordningsvakt & andra yrkesgrupper

Letar du efter en praktisk varselväst till bra pris? Här nedan så tipsar vi dig om ett antal onlinebutiker som säljer varselväst för ordningsvakt, liksom för andra yrkesgrupper.

Wexman

Hos Wexman finner du varselvästar i flera praktiska modeller. Wexmans varselvästar är gjorda av starka, fluorescerande färger för maximal synlighet och justerbara i midjan för att garantera en bra passform. Är du i behov av en väst med praktiska fickor är Wexman ett bra alternativ. Deras varselvästar har nämligen öppningar i sidorna för att ge enkel och smidig tillgång till fickorna på tröjan eller jackan som du bär under västen. Flera av Wexmans praktiska varselvästar går även att få med egenvalt tryck på. Handla smidigt och enkelt via deras hemsida.

Kom till Wexman

M.E Produkter

Hitta en passande varselväst med tryck hos M.E Produkter. Här finner du bland annat varselvästar speciellt utformade för att hålla dig sval i varma omgivningar, och varselväst med tryck designad för ordningsvakter. Du kan köpa både ärmlösa och kortärmade modeller samt varianter med hög krage. Är du hantverkare finns även modeller med hängfickor och fickor för handskar. En varselväst med eget tryck profilierar ditt företag och gör att du sticker ut från mängden. Önskar du personlig rådgivning, kan du enkelt kontakta M.E Produkter via deras kontaktsida.

Kom till M.E Produkter

Prendo

Prendo säljer snygga varselvästar som du kan få ditt företags logga eller slogan på. De varselvästar för arbetare som du hittar hos Prendo har CE-märkning och de flesta når upp till säkerhetsklass 2, vilket bidrar till ökad säkerhet på arbetsplatsen. Prendo erbjuder också reflexvästar för icke-professionell användning som passar bland annat för löpare och vid kvällspromenader under vinterhalvåret. Här finner du även reflexvästar för barn. Den här sortens reflexväst passar bra som reklamprodukt att ge till kunder eller på mässor och utställningar.

Kom till Prendo

Easytryck

Easytryck säljer varselvästar både för arbetsplatser och för privat bruk, inklusive i barnstorlek. Det finns flera varianter att välja mellan, både enklare modeller och varselvästar med upp till tio rymliga fickor för id-kort och så vidare. Västarna kan beställas med eget tryck som placeras på ryggen eller bröstet. De är tillgängliga i gult och orange och går att köpa i många storlekar. Behöver du få hem varorna snabbt så erbjuder Easytryck expressleverans mot en extra kostnad.

Kom till Easytryck

Vanliga frågor och svar

Har frågor och funderingar som rör varselvästar så är du inte ensam. Här nedan har vi samlat och svarat på några av de vanligaste frågorna kring varselvästar.

Vad betyder Varselväst Klass 1, 2 och 3?

Det finns tre säkerhetsklasser för varselväst: klass 1, 2 och 3. Här nedan går vi igenom vad begreppen innebär och kriterierna för respektive säkerhetsklass.

Varselväst Klass 1

Varselväst Klass 1 har minst 0,14 m² fluorescerande material och minst 0,10 m² reflekterande material. Reflexer ska finnas på alla sidor om plagget och även i mörker ska det vara tydligt att det är en person de sitter på.

Varselväst Klass 2

Varselväst klass 2 kräver ett minimum på 0,50 m² fluorescerande samt 0,13 m² reflekterande material. I övrigt gäller samma regler som för klass 1. Det fluorescerande materialet ska vara i en väl synlig färg, vanligast är gul eller orange.

Varselväst Klass 3

Samma grundregler som för klass 1 och 2 gäller även för Varselväst Klass 3, men med minst 0,80 m² fluorescerande material och 0,20 m² och uppåt för reflekterande. Uppfyller din varselväst inte kriterierna kan du uppnå klass 3 genom att kombinera flera varselplagg.

I vilka yrken behöver man använda varselväst?

Varselkläder såsom varselväst ska enligt svensk lag användas vid vägarbeten samt arbeten som sker i närheten av väg eller järnväg. Många andra sorters byggarbeten fordrar också skydd i form av exempelvis varselväst. Det finns även andra yrkeskategorier där detta typ av plagg används. Ordningsvakter och personal på tågstationer har vanligen på sig varselväst. Läs mer om regler kring arbetskläder/varselkläder hos Sveriges Riksdag.

Vad ska jag välja för väst-tryck?

Många återförsäljare av varselvästar erbjuder dig som kund att välja väst-tryck vid beställningen. Det vanligaste är att ha företagets namn eller logga som väst-tryck, och ibland en slogan. Vissa förser personalen med personliga västar med deras namn på, och vid större projekt kan det vara praktiskt att ha de olika rollerna och positionerna som väst-tryck.

Hur kan jag tvätta en reflexväst?

Att tvätta en reflexväst kräver särskild omtanke. Tvätta västen ut-och-in för att undvika slitage på reflexerna, och följ tvättråden noga. Det är viktigt att tvätta en reflexväst ofta då smuts äventyrar synligheten och därmed säkerheten. På certifierade varselvästar finns angivet hur många gånger plagget kan tvättas innan materialet påverkas och plagget därför behöver bytas ut.